De tijd voor verduurzaming is nu. We hebben niet alleen de klappen van Corona opgevangen, maar er ook van geleerd. En we zijn klaar om ons milieu te verbeteren, de wereld te redden, en duurzame plekken te creëren. Om duurzaamheid deel te maken van ons ‘nieuwe normaal’, waar dan ook.
De Coronacrisis brengt niet alleen verschrikkelijke gevolgen, maar ook een mogelijkheid om een wezenlijk andere weg in te slaan. ‘Crisis’ betekent in oud-Grieks niet voor niets ‘omslagpunt’, in plaats van ‘ramp’. Als je er even bij stil staat besef je dat we in een paar maanden erin geslaagd zijn onze levens en bedrijven volledig te reorganiseren. En daarmee kijken we ook anders naar onze woon- en werkruimte, elkaar, de natuur, en naar onze planeet.
We kunnen veel leren van deze tijd. Schrijver en activist Rebecca Solnit schreef recent in The New York Times dat nog niemand weet wat er uit deze crisis zal komen. Dat is waar. ‘Maar, zoals zovele rampen, laat deze zien hoe verbonden we zijn; hoe afhankelijk we zijn van het werk en de welwillendheid van anderen.’
Wereldwijd en lokaal, we zijn allemaal met elkaar verbonden. Meer dan ooit zien we de waarde in van respect voor elkaar en samenwerken. Dokters, verpleegkundigen en docenten krijgen met recht waardering voor hun harde werk en de risico’s die ze voor ons nemen. Het virus mag dan onzichtbaar zijn, maar de veranderingen in onze kijk op de wereld en in ons gedrag zijn heel zichtbaar. Laten we het ijzer smeden als het heet is en samenwerken aan een betere planeet.
Op veel plekken worden maatregelen genomen om de virusgolf af te vlakken, zodat de verspreiding van Corona en diens menselijke impact beperkt kan blijven. Maar de grootste golf moet nog komen: de klimaatcrisis.
Lees het volledige bericht hier.
Bericht van onze klant Hello Energy – door Benno Schwarz
Bron: website Hello Energy