Kappersgroothandel Koos van der Beek bestaat sinds 1939. Kapitein Olav van der Beek vertegenwoordigt er inmiddels de derde familiegeneratie. Met een team van twaalf medewerkers, tienduizend artikelen en veel mutaties in het online assortiment is dagelijks inzicht in de cijfers essentieel. ‘Voor de (online) financiële administratie, de loonadministratie, de belastingzaken en de jaarcijfers werk ik graag nauw samen met Cijfers die Tellen.’

‘Mijn opa begon in 1939 met de verkoop van scheermesjes, zeepjes, parfum en tandpasta’, vertelt Olav. ‘Hij deed dat vanuit de garage van zijn ouders en ging met een bakfiets bij zijn klanten langs. Mijn vader nam het later over en liet het bedrijf uitgroeien tot een bloeiende groothandel in kappersbenodigdheden. Ik nam in 2017 het stokje over. Sindsdien focus ik op modernisering, automatisering en nieuwe mogelijkheden in de markt, zonder de persoonlijke maat en klassieke waardes uit het oog te verliezen. De verkopen vinden plaats via onze webshop, groothandel en mensen op de weg. Door meerwaarde te leveren, een 11 voor service en de beste, ervaren mensen willen we dagelijks het verschil maken.

Zelf doen of uitbesteden?

‘We hadden tot een aantal jaren terug een eigen medewerker in dienst voor de financiële administratie’, zegt Olav. ‘Toen die door ziekte wegviel, besloot ik tijdelijk een zzp’er in te schakelen. Dat werd Anneke. Ze werkte één dag in de week voor zichzelf en was daarnaast in dienst bij Cijfers die Tellen. Anneke leverde werk van hoog niveau. Ze vertelde ook regelmatig enthousiast over Cijfers die Tellen. Haar gedrevenheid werkte aanstekelijk. Ik maakte er kennis en besloot de verzorging van onze complete administratie er onder te brengen. Toen is alles compleet strakgetrokken door Wilfried. Ik heb dagelijks inzicht in al mijn cijfers en resultaten. Vroeger was dat één keer per jaar. Eén per week neem ik op afstand even met Anneke de belangrijkste zaken door. Ik hou ervan om als ondernemer met cijfers te spelen. Ik wil een strakke en positieve cash flow en scherp op de marge en andere details sturen. Met een online administratie als deze ligt het ‘gereedschap’ dat ik nodig heb voor business excellence elke dag klaar.’

Digitale dashboarding en controle

Olav vertelt in het kort hoe het geregeld is: ‘De webshop is online gekoppeld aan Exact. De facturering en pintransacties gaan volledig digitaal en lopen synchroon met onze voorraden. Het maakt dat we nauwelijks nog handwerk hebben. Ik kan me voornamelijk focussen op digitale dashboarding en controle. Ook verzorgt Cijfers die Tellen onze loonadministratie. Inclusief de maandelijkse urenregistratie bij flex-contracten. Om even te sparren over secundaire voorwaarden zoals een nieuwe auto voor een medewerker of overnameplannen kan ik ook altijd bij hen terecht. Eigenlijk heb ik nu een complete afdeling administratie die altijd voor mij klaarstaat, maar dan buiten de deur.’

Pioniers in IT

Olav houdt van IT. Zelf nadenken over nieuwe software en nieuwe tools doet hij dan ook graag. ‘Sterker nog, ik implementeer het het liefste zelf. Cijfers die Tellen zorgt daarbij voor het kader. Wat is verstandig, wat werkt wel, wat niet? Ze zijn echte pioniers op het gebied van administratieve IT-oplossingen, ze lopen voorop. Het leuke is dat we elkaar daarin ook inspireren. Verder zijn het allemaal ontzettend leuke, kleurrijke mensen. Inventief, recht-door-zee. No-nonsense en nooit gerommel. Ze zorgen dat alles perfect draait en doen daar hun stinkende best voor. Ik beveel Cijfers die Tellen dan ook regelmatig aan als iemand vraagt: ken jij nog een goed administratiekantoor?’

Vertrouwen en rust

Dankzij Cijfers die Tellen is er dus optimale efficiency en overzicht. ‘Dat betekent dat ik mij full focus op de business kan richten op basis van betrouwbare en voortdurend up-to-date cijfers. Dat geeft zakelijk rust, maar ook privé. Naast de kappersgroothandel run ik samen met mijn vriendin ook nog het bedrijf Sweet Bunny Hair en hebben we beide een holding. Dat alles wordt nu samen met onze persoonlijke financiële zaken allemaal administratief uitstekend geregeld door Cijfers die Tellen. We weten exact hoe we er voor staan, dat voelt vertrouwd en veilig. Door de overstap naar Cijfers die Tellen is onze complete administratie getransformeerd van een last naar een kracht.’

Kijk voor meer informatie op www.koosvanderbeek.com

Meer weten wat Cijfers die Tellen jou als ondernemer te bieden heeft?

Neem gerust contact met ons op